√ 1000 Kata Kata Bahasa Jawa Lucu, Cinta, Gokil & Galau (Lengkap)

1000 Kata-Kata Bahasa Jawa Lucu, Cinta, Gokil & Galau

1000 Kata-Kata Bahasa Jawa Lucu, Cinta, Gokil & Galau

Kata Kata Bahasa Jawa – Ketika kalian tinggal di jawa, terutama jawa tengah dan jawa timur pasti sudah tidak asing dengan bahasanya. Bahasa Jawa adalah salah satu bahasa daerah yang berasal dari pulau jawa, Bahasa ini digunakan penduduk jawa yang mayoritas Jawa tengah, Yogyakarta dan Jawa Timur. Bahasa jawa adalah bahasa yang paling banyak dituturkan di Indonesia.  Oleh karena itu banyak orang-orang yang memahami meski tidak menguasai bahasa ini.

Bahasa jawa juga memiliki serangkaian tata bahasa yang cukup dibilang unik, Misalkan pemilihan kata atau kalimat yang disesuaikan kepada siapa yang sedang kita ajak bicara. Sekarang sudah banyak sekali kata-kata bahasa jawa yang diminati oleh orang-orang. Banyaknya penutur bahasa jawa membuat bahasa jawa ini makin berkembang dan diminati orang-orang. Banyak sekali kata-kata bahasa jawa yang memiliki arti dan makna yang luas didalam kehidupan.

 

Kata Kata Bahasa Jawa

Nah, kali ini saya akan membagikan  beberapa kata-kata bahasa jawa yang keren-keren, lucu , kata-kata bijak, tresno dan masih banyak lagi. Berikut adalah kata-kata bahasa jawa:

 

1. Kata-Kata Bahasa Jawa Cinta

“Noleh mburi iku dadekno pelajaran, udu gawe balikan karo mantan“

“Nek pancen tresno iku dijogo ora malah keno gudo karo wong liyo“

“Ora perlu sing mewah, cukup  gawe aku bahagia wae wes Alhamdulillah“

“Siklus cintamu ini ibarat esuk mangan tempe mbengi ngombe susu, biyen nglarani de’e saiki nglarani aku“

“Dolan nang paris nyasar ning Portugal, janjimu tok sing manis jebule mbok tinggal“

“Tuku sawi keliru merico, Cedake wes suwemung dianggep konco“

“Ciee sing jarene sayang tapi kur ngewei harapan ra ono kepastian“

“Becik ketitik ala ketara, nang ngarep apik nang mburi nikung kanca”

“Opo aku kudu dadi via valent ben iso diceluk sayang ?“

“Sing mbiyen tau perhatian lan ngomong sayang tapi ninggalno kenangan, piye kabare?“

“Piwe rasane kopi iku? Pahit koyo perpisahan opo legi koyo kenangan ?“

“Sliramu wes berubah, aku lewih seneng sliramu sng mbien“

“Nek awakmu mung arep main-main mending soko awal ra usah ngekei harapan“

“Opo kudu dadi pertamina, ben iso mulai teko“

“Apa aku kudu dadi kecap bango?  ben awakmu percaya rasa tak pernah bohong“

“Ojo kakeen drama lan aja bermuka dua, mero urip iki udu koyo drama korea“

“Aku pancen ora nge-chat awaku, tapi aku biasane deleng kapan awakmu terakhir online“

“Sepurane yen awaku saiku wes bedo marang awakmu, mergo aku wes kesel berjuang ra diregani“

“Saling perhatian, saling tukar kabar, saling sayang tapi lewih milih kekancan“

“Ojo nganti sing arane kenangan dadi alasan ngerusak masa depan“

“Senajan sengsoro nanging ojo iri karo sing won glia nduweni“

“Saiki wes ora jaman putus mergo bosen, tapi saiki jamane hubungan langgeng lan ra ono tukaran-tukaran“

“Mending aku mundur nimbang atiku ajur, mergo sing tok oyak terlalu duwur“

“Cukup nyawang kowe sing tak sayang roso kangen iki langsung ilang“

“Saben ndino wes kegawa ngimpi nanging urng iso nduweni“

“Rak ono wong mulyo tanpo urip rekoso“

“Kadang lathi iso gawe lara ati“

“Kowe pancen manis yen kowe ora egois“

“Sing Arane Perjalanan iku ora bakal gawe roso kelangan yen dilakoni kanthi tenanan“

“Kowe ngomong impianku terlalu gede, nanging aku ngeros omonganmu sing terlalu cilik“

“Wes tau kelangan, mergo dadi wedi balikan karo mantan“

“Cukup sing sederhana ora kudu istimewa senajan neng dunia among sementara“

“Trimo meneng ora usah sepaneng mending di gawe sneng-seneng“

“Ojo gawe tresno yen ujung-ujunge di tinggal lungo“

“Roso tresno sing tmenan ora bakal mandang rupo lan bondo“

“Nompo aku apa anane, bakal tak sayang saklawase“

“Bola bali aku kalah nanging aku durung nyerah“

“Aku mek iso moco buku, durung iso moco atimu“

“Elingo, kiamat ora ngenteni kowe tobat“

“Ojo ninggalke sing tulus kanggo sing mulus“

“Mbiyen loro mergone tibo, saiki loro mergone tresno“

“Aku wedi yen ketresnanmu medotake kekancan“

“Soyo duwur derajatmu soyo loro nek koe tibo“

“Uripmu iku mirip wit gedang due jantung tapi ora due ati“

“seng bergincu bakale kalah karo sing berilmu“

“Nek dadi mantan ojo gawe kelingan, senajan sliramu tetep dadi kenangan“

“Ojo seeng sing seksi, mergo sing seksi durung mesti esih suci“

“Malem minggu sing kelabu, sing dadi saksi sliramu ninggalke aku“

“Mending alon-alon sing penting move-on“

“Seng ngroso kuat ojo ngaku hebat, nek durung sempet tobat“

“ojo sampek nyio-nyioken sing wes ono, mergo biso wae koe ditinggalno“

“Jare gawe loro tapi kok wegah ditinggal lungo“

“Tiwas kegawa ngimpi jebule mung ngapusi“

“Aku mung iso sabar ngenteni koe, mergo roso tresnaku ora bakal pudar nggo koe“

“Mungkin awakku kalah bondo, tapi awakku biso dungo lan usoho supoyo urip biso mulyo“

“Sing terang marai tenang, sing peteng marai khilaf“

“Idaman kue sing pinter ngaji, dudu sing pinter nglarani“

“Sing nang ndalan hati-hati, sing ning ati kapan jalan-jalan?“

“Kacang iku rasane gurih tapi yen dikacangi iku rasane perih“

“Gayane rai tatak, padahal atine kemprapak“

“Yen aku kon milih despacito mending aku milih dipastikno“

“Iku kerudung opo jalur wisata? Kok dibuka tutup“

“Pantesan ra lemu-lemu, mergo sing tak pangan mung harapan palsu“

“Nandur pari jebule suketeki, kandung tak pereki palah kancane sing macari“

“Lemper bungkuse gosong, yen ra cepet selek dipek wong“

“Gambag suling iku lagu jowo, yen awakmu ana sing nyanding aku iso opo ?“

“Omonganmu koyo kopi, manis diawal sepet diakhr“

“Aku iku ibarate butiran rinso sing sekali kucek langsung ilang“

“Hidup kurang asik kali gak ada orang sirik“

“Cintaku tenggelam brengose bapakmu“

“Cukup dadi wong sing sederhana, mergo urip nang dunio mung sementara“

 

2. Kata-Kata Bahasa Jawa Lucu

“Witing Tresno jalaran sering dijak dolan rono-rono“

Makna dari kata-kata ini adalah Cinta tumbuh ketika sering diajak sana-sana.

“Panen brambang wadae dobong, kadong sayang digondol wong“

Makna dari kata-kata ini adalah sudah terlanjur sayang tetapi malah di ambil orang lain.

“Pingin nyilih mesin waktu gone doraemon, arep ndelok masa depan, kowe jodohku opo udu“

Makna dari kata-kata ini adalah pingin pinjem mesin waktu punya doraemon, pingin lihat kamu jodohku atau bukan.

“Iso di titeni bocah pekok iku mesti akeh kancane“

Makna dari kata-kata ini adalah bisa kalian tunggu bocah goblok itu temannya banyak. Yang dimaksud adalah untuk bahan bercandaan bahwa yang goblok pasti punya teman yang goblok.

“Balikan karo Mantan iku ibarat mangan jangan terong nget-ngetan ora ono pedese blas“

Makna dari kata-kata ini adalah Balikan sama mantan itu ibarat makan sayur terong kemarin yang dimasak lagi, yang tidak ada rasa pedas-pedasnya.

 

3. Kata-kata Bahasa Jawa Galau

“Awakmu pancen dudu sing pertama, tapi ndek setiap sujudku aku njlauk yen awakmu dadi sing terakhir nggo aku“

“Masio saiki aku lan awakmu ora iso bareng, nanging kopiku karo kopimu tau sak meja bareng“

“Aku ora kepengin sing sempurno kanggo awakku, aku butuhe mung sing ikhlas nerimo lan nglengkapi kekuranganku“

“Intine aku sayang marang awakmu, masio yen akeh sing nyedeki aku, nek aku nyaman karo awakmu mereka podo iso opo?“

“Es krim masio adem tapi sek enak di pagan, tapi kok nek sifatmu sing adem rossone menyakitkan“

“Cintaku maring awakmu iku ibarat koyo kamera, fokus marang awakmu tok yen liane dadi ngeblur“

“Perkoro ati njalukku mung siji, tulung ojo ninggalke apa pas aku lagi sayang-sayange“

“Intine yen ora serius ojo ngekeek’I harapan. Ati iku ibarat piring yen sekali pecah wes ora bakal iso utuh meneh”

“Hubungan iku ora perlu sing mewah-mewah, sak penting iku akhire iso sakinah, mawadah, warohmah“

“Sugeng enjing aku kangen sliramu, dadi kapan dewek  iso ketemu“

“Sepurano aku udu handsaplast, sing dibutuhno pas awakmu lagi terluka yen ws mari luka mu langsung di buang“

“Yen temenan sayang masio akeh rintangan mesti bakale tetp memperjuangno lan mempertahanno, Nek tenanan sayang lhoo“

“Ora ngewei kepastian ya rapopo, tapi ojo salahke aku yen aku di jupuk wong liyo“

“Opo susahe ngekek’I kanar? Sebenere aku penting ora si nggo awakmu“

“Ojok kuatir aku wes siap gantekna abahmu, njogo awakmu lahir lan batinmu“

“Percuma ngenteni chatmu, chatku wae ng hapemu ketilem“

“Yen sayang marang sliramu opo kudu lara ati sek?“

 

4. Kata-Kata Bahasa Jawa Gokil

“Entok koe aku bakal janji ora nakal meneh, kacualin nakalin koe“

“Apa kabarmu tukang paido, Sudah maidokah kalian hari ini“

“Udane saiki awet cah, koyo lambemu nek nyocot gak leren-leren“

“Mangan kupat dicampur karo lontong, cintaku berat karo bojone wong“

“Kalau cintamu gak dibales cobo, sopo ngerti sing maui kepending ning nduwur piring“

“Nek ono sing goleki aku omongi aku ono nng njero toples, lagi curhat karo rengginang“

“Gausah tekok kapan awaku nikah, engko pas tak wehi undangan koe pasti bingung meh teko karo sopo”

“Terlalu sibuk guber rondo, nganti ra sadar yen bojone dewek ketikung tonggo“

“Hubungan LDR iku marai nelonggo, abot ari ra ono siyal, opo maneh pas lagi video call-an menyambung nganti 15 menit lan akhire terputus“

“Awaku tak turu sek, yen koe kangen nyusulo meng kamarku, ra tak kunci lawange“

“Udane deres marai awake lemes, klambine teles marai duite ludes“

 

Nah itu adalah beberapa kata-kata bahasa jawa yang lucu, galau dan lain sebagainya. Semoga dapat menghibur kalian semua. Kata-kata tersebut dapat kalian gunakan sebagai bahan bercandaan kepada teman-teman kalian atau dapat menjadi motivasi untuk kalian. Atau juga dapat enjadi status fb, whatsapp dan lain lain. Jangan lupa untuk share ke teman-teman kalian agar banyak orang tau bahwa bahasa jawa banyak menyimpan petuah baik yang memotivasi kalian.



Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *

1000 Kata-Kata Bahasa Jawa Lucu, Cinta, Gokil & Galau

1000 Kata-Kata Bahasa Jawa Lucu, Cinta, Gokil & Galau

Kata Kata Bahasa Jawa – Ketika kalian tinggal di jawa, terutama jawa tengah dan jawa timur pasti sudah tidak asing dengan bahasanya. Bahasa Jawa adalah salah satu bahasa daerah yang berasal dari pulau jawa, Bahasa ini digunakan penduduk jawa yang mayoritas Jawa tengah, Yogyakarta dan Jawa Timur. Bahasa jawa adalah bahasa yang paling banyak dituturkan di Indonesia.  Oleh karena itu banyak orang-orang yang memahami meski tidak menguasai bahasa ini.

Bahasa jawa juga memiliki serangkaian tata bahasa yang cukup dibilang unik, Misalkan pemilihan kata atau kalimat yang disesuaikan kepada siapa yang sedang kita ajak bicara. Sekarang sudah banyak sekali kata-kata bahasa jawa yang diminati oleh orang-orang. Banyaknya penutur bahasa jawa membuat bahasa jawa ini makin berkembang dan diminati orang-orang. Banyak sekali kata-kata bahasa jawa yang memiliki arti dan makna yang luas didalam kehidupan.

 

Kata Kata Bahasa Jawa

Nah, kali ini saya akan membagikan  beberapa kata-kata bahasa jawa yang keren-keren, lucu , kata-kata bijak, tresno dan masih banyak lagi. Berikut adalah kata-kata bahasa jawa:

 

1. Kata-Kata Bahasa Jawa Cinta

“Noleh mburi iku dadekno pelajaran, udu gawe balikan karo mantan“

“Nek pancen tresno iku dijogo ora malah keno gudo karo wong liyo“

“Ora perlu sing mewah, cukup  gawe aku bahagia wae wes Alhamdulillah“

“Siklus cintamu ini ibarat esuk mangan tempe mbengi ngombe susu, biyen nglarani de’e saiki nglarani aku“

“Dolan nang paris nyasar ning Portugal, janjimu tok sing manis jebule mbok tinggal“

“Tuku sawi keliru merico, Cedake wes suwemung dianggep konco“

“Ciee sing jarene sayang tapi kur ngewei harapan ra ono kepastian“

“Becik ketitik ala ketara, nang ngarep apik nang mburi nikung kanca”

“Opo aku kudu dadi via valent ben iso diceluk sayang ?“

“Sing mbiyen tau perhatian lan ngomong sayang tapi ninggalno kenangan, piye kabare?“

“Piwe rasane kopi iku? Pahit koyo perpisahan opo legi koyo kenangan ?“

“Sliramu wes berubah, aku lewih seneng sliramu sng mbien“

“Nek awakmu mung arep main-main mending soko awal ra usah ngekei harapan“

“Opo kudu dadi pertamina, ben iso mulai teko“

“Apa aku kudu dadi kecap bango?  ben awakmu percaya rasa tak pernah bohong“

“Ojo kakeen drama lan aja bermuka dua, mero urip iki udu koyo drama korea“

“Aku pancen ora nge-chat awaku, tapi aku biasane deleng kapan awakmu terakhir online“

“Sepurane yen awaku saiku wes bedo marang awakmu, mergo aku wes kesel berjuang ra diregani“

“Saling perhatian, saling tukar kabar, saling sayang tapi lewih milih kekancan“

“Ojo nganti sing arane kenangan dadi alasan ngerusak masa depan“

“Senajan sengsoro nanging ojo iri karo sing won glia nduweni“

“Saiki wes ora jaman putus mergo bosen, tapi saiki jamane hubungan langgeng lan ra ono tukaran-tukaran“

“Mending aku mundur nimbang atiku ajur, mergo sing tok oyak terlalu duwur“

“Cukup nyawang kowe sing tak sayang roso kangen iki langsung ilang“

“Saben ndino wes kegawa ngimpi nanging urng iso nduweni“

“Rak ono wong mulyo tanpo urip rekoso“

“Kadang lathi iso gawe lara ati“

“Kowe pancen manis yen kowe ora egois“

“Sing Arane Perjalanan iku ora bakal gawe roso kelangan yen dilakoni kanthi tenanan“

“Kowe ngomong impianku terlalu gede, nanging aku ngeros omonganmu sing terlalu cilik“

“Wes tau kelangan, mergo dadi wedi balikan karo mantan“

“Cukup sing sederhana ora kudu istimewa senajan neng dunia among sementara“

“Trimo meneng ora usah sepaneng mending di gawe sneng-seneng“

“Ojo gawe tresno yen ujung-ujunge di tinggal lungo“

“Roso tresno sing tmenan ora bakal mandang rupo lan bondo“

“Nompo aku apa anane, bakal tak sayang saklawase“

“Bola bali aku kalah nanging aku durung nyerah“

“Aku mek iso moco buku, durung iso moco atimu“

“Elingo, kiamat ora ngenteni kowe tobat“

“Ojo ninggalke sing tulus kanggo sing mulus“

“Mbiyen loro mergone tibo, saiki loro mergone tresno“

“Aku wedi yen ketresnanmu medotake kekancan“

“Soyo duwur derajatmu soyo loro nek koe tibo“

“Uripmu iku mirip wit gedang due jantung tapi ora due ati“

“seng bergincu bakale kalah karo sing berilmu“

“Nek dadi mantan ojo gawe kelingan, senajan sliramu tetep dadi kenangan“

“Ojo seeng sing seksi, mergo sing seksi durung mesti esih suci“

“Malem minggu sing kelabu, sing dadi saksi sliramu ninggalke aku“

“Mending alon-alon sing penting move-on“

“Seng ngroso kuat ojo ngaku hebat, nek durung sempet tobat“

“ojo sampek nyio-nyioken sing wes ono, mergo biso wae koe ditinggalno“

“Jare gawe loro tapi kok wegah ditinggal lungo“

“Tiwas kegawa ngimpi jebule mung ngapusi“

“Aku mung iso sabar ngenteni koe, mergo roso tresnaku ora bakal pudar nggo koe“

“Mungkin awakku kalah bondo, tapi awakku biso dungo lan usoho supoyo urip biso mulyo“

“Sing terang marai tenang, sing peteng marai khilaf“

“Idaman kue sing pinter ngaji, dudu sing pinter nglarani“

“Sing nang ndalan hati-hati, sing ning ati kapan jalan-jalan?“

“Kacang iku rasane gurih tapi yen dikacangi iku rasane perih“

“Gayane rai tatak, padahal atine kemprapak“

“Yen aku kon milih despacito mending aku milih dipastikno“

“Iku kerudung opo jalur wisata? Kok dibuka tutup“

“Pantesan ra lemu-lemu, mergo sing tak pangan mung harapan palsu“

“Nandur pari jebule suketeki, kandung tak pereki palah kancane sing macari“

“Lemper bungkuse gosong, yen ra cepet selek dipek wong“

“Gambag suling iku lagu jowo, yen awakmu ana sing nyanding aku iso opo ?“

“Omonganmu koyo kopi, manis diawal sepet diakhr“

“Aku iku ibarate butiran rinso sing sekali kucek langsung ilang“

“Hidup kurang asik kali gak ada orang sirik“

“Cintaku tenggelam brengose bapakmu“

“Cukup dadi wong sing sederhana, mergo urip nang dunio mung sementara“

 

2. Kata-Kata Bahasa Jawa Lucu

“Witing Tresno jalaran sering dijak dolan rono-rono“

Makna dari kata-kata ini adalah Cinta tumbuh ketika sering diajak sana-sana.

“Panen brambang wadae dobong, kadong sayang digondol wong“

Makna dari kata-kata ini adalah sudah terlanjur sayang tetapi malah di ambil orang lain.

“Pingin nyilih mesin waktu gone doraemon, arep ndelok masa depan, kowe jodohku opo udu“

Makna dari kata-kata ini adalah pingin pinjem mesin waktu punya doraemon, pingin lihat kamu jodohku atau bukan.

“Iso di titeni bocah pekok iku mesti akeh kancane“

Makna dari kata-kata ini adalah bisa kalian tunggu bocah goblok itu temannya banyak. Yang dimaksud adalah untuk bahan bercandaan bahwa yang goblok pasti punya teman yang goblok.

“Balikan karo Mantan iku ibarat mangan jangan terong nget-ngetan ora ono pedese blas“

Makna dari kata-kata ini adalah Balikan sama mantan itu ibarat makan sayur terong kemarin yang dimasak lagi, yang tidak ada rasa pedas-pedasnya.

 

3. Kata-kata Bahasa Jawa Galau

“Awakmu pancen dudu sing pertama, tapi ndek setiap sujudku aku njlauk yen awakmu dadi sing terakhir nggo aku“

“Masio saiki aku lan awakmu ora iso bareng, nanging kopiku karo kopimu tau sak meja bareng“

“Aku ora kepengin sing sempurno kanggo awakku, aku butuhe mung sing ikhlas nerimo lan nglengkapi kekuranganku“

“Intine aku sayang marang awakmu, masio yen akeh sing nyedeki aku, nek aku nyaman karo awakmu mereka podo iso opo?“

“Es krim masio adem tapi sek enak di pagan, tapi kok nek sifatmu sing adem rossone menyakitkan“

“Cintaku maring awakmu iku ibarat koyo kamera, fokus marang awakmu tok yen liane dadi ngeblur“

“Perkoro ati njalukku mung siji, tulung ojo ninggalke apa pas aku lagi sayang-sayange“

“Intine yen ora serius ojo ngekeek’I harapan. Ati iku ibarat piring yen sekali pecah wes ora bakal iso utuh meneh”

“Hubungan iku ora perlu sing mewah-mewah, sak penting iku akhire iso sakinah, mawadah, warohmah“

“Sugeng enjing aku kangen sliramu, dadi kapan dewek  iso ketemu“

“Sepurano aku udu handsaplast, sing dibutuhno pas awakmu lagi terluka yen ws mari luka mu langsung di buang“

“Yen temenan sayang masio akeh rintangan mesti bakale tetp memperjuangno lan mempertahanno, Nek tenanan sayang lhoo“

“Ora ngewei kepastian ya rapopo, tapi ojo salahke aku yen aku di jupuk wong liyo“

“Opo susahe ngekek’I kanar? Sebenere aku penting ora si nggo awakmu“

“Ojok kuatir aku wes siap gantekna abahmu, njogo awakmu lahir lan batinmu“

“Percuma ngenteni chatmu, chatku wae ng hapemu ketilem“

“Yen sayang marang sliramu opo kudu lara ati sek?“

 

4. Kata-Kata Bahasa Jawa Gokil

“Entok koe aku bakal janji ora nakal meneh, kacualin nakalin koe“

“Apa kabarmu tukang paido, Sudah maidokah kalian hari ini“

“Udane saiki awet cah, koyo lambemu nek nyocot gak leren-leren“

“Mangan kupat dicampur karo lontong, cintaku berat karo bojone wong“

“Kalau cintamu gak dibales cobo, sopo ngerti sing maui kepending ning nduwur piring“

“Nek ono sing goleki aku omongi aku ono nng njero toples, lagi curhat karo rengginang“

“Gausah tekok kapan awaku nikah, engko pas tak wehi undangan koe pasti bingung meh teko karo sopo”

“Terlalu sibuk guber rondo, nganti ra sadar yen bojone dewek ketikung tonggo“

“Hubungan LDR iku marai nelonggo, abot ari ra ono siyal, opo maneh pas lagi video call-an menyambung nganti 15 menit lan akhire terputus“

“Awaku tak turu sek, yen koe kangen nyusulo meng kamarku, ra tak kunci lawange“

“Udane deres marai awake lemes, klambine teles marai duite ludes“

 

Nah itu adalah beberapa kata-kata bahasa jawa yang lucu, galau dan lain sebagainya. Semoga dapat menghibur kalian semua. Kata-kata tersebut dapat kalian gunakan sebagai bahan bercandaan kepada teman-teman kalian atau dapat menjadi motivasi untuk kalian. Atau juga dapat enjadi status fb, whatsapp dan lain lain. Jangan lupa untuk share ke teman-teman kalian agar banyak orang tau bahwa bahasa jawa banyak menyimpan petuah baik yang memotivasi kalian.



Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *